Alle indlæg, FOOD

Hindbær roulade

18. oktober 2012

Hej bloggen, jeg lovede jer at sætte nogen opskrifter ind, efter min før fødselsdag, hvor jeg havde besøg af min moster og onkel fra Fyn. Men nu kommer den Roulade min mor også bagte! Det smagte hammer godt, så den burde i virkelig prøve at lave, og det er en opskrift af Mette Blomsterberg, mhm! Men her får i opskriften, håber i kan bruge den, hæhæ.

4-6 personers.

Vi lavede godt nok ikke vores egen hindbærmarmelade, men hvis i har lyst til at lave jeres egen kan i se hvad der skal i.

Ingredienser:

Hindbærmarmelade:
250 g. sommerens frosne hindbær
150 g. sukker
1/4 dl. vand
8 g. pektin/ geleringsmiddel
evt. en anelse Atamon, hvis marmeladen skal gemmes længe…

Rouladebund:
1/2  stk. polynesisk vaniljestang
65  g. sukker
100  g. æggeblommer
100 g  hvedemel
1 tsk. bagepulver
200  g. æggehvider

Fremgangsmåde:

Hindbærmarmelade:
Bland pektinen med et par skefulde af sukkeret.
Kog de optøede hindbær, det resterende sukker og vand i 10 minutter uden låg.
Skum af hvis det er nødvendigt.
Skru blusset ned til halv styrke og drys pektin-sukkeret i under omrøring.
Lad det småkoge få sekunder og tag da gryden af varmen.
Afkøl marmeladen helt inden 200 gram af den smøres ud på den kolde rouladebund.

Rouladebund:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv. Mas kornene sammen med lidt sukker på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Pisk den hjemmelavede vaniljesukker sammen med resten af sukkert og æggeblommerne til en tyk æggesnaps. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen. Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede og vend dem forsigtigt med i dejen. Stop når den er ensartet. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Stryg den lige tykt ud over det hele i et rektangel, der måler ca. 35 x 45 cm. Bag bunden ved 190 grader i ca. 7-8 minutter, til den er ganske let gylden. Pas på ikke at bage bunden for meget, for så bliver den svær at rulle sammen. Lad bunden køle af i nogle minutter. Tag et stykke bagepapir på størrelse med bunden og læg det på bordet. Drys lidt ekstra sukker ud på bagepapiret. Vend den let afkølede bund på hovedet, så oversiden af den bagte bund nu ligger på sukkeret. Befri bunden fra det bagepapir, den er bagt på.

Stryg 200 gram af den kolde hindbærmarmelade ud over hele bunden i et tyndt og jævnt lag. Rul så forsigtigt det hele sammen til en roulade på langs. Dæk rouladen til og stil den i køleskabet, så den afkøles helt, før du skærer den ud. Rouladen holder sig frisk tildækket i køleskabet i op til 1 uge.

– I kan os gå ind og finde opskriften, hvis dette står forvirrende, men har kopiret det fra hende! Men håber i kan bruge det, og så lige for sidste gang, den smager sindsyg godt, og den er bedre end de roulader man køber ude i butikkerne!

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar