Ikke kategoriseret

Smukke og fortryllende Venedig

3. august 2017

God morgen, håber i har sovet dejligt. Jeg er ikke helt færdig med Italien, og derfor vil jeg fortælle om min tur til Venidig med Patrick og hans familie. Har altid hørt om det i reklamerne og set de smukke Gondoler man kan sejle rundt i, men at jeg nogensinde skulle opleve Venidig’s smukke gader og liv havde jeg ikke regnet med, nogensinde skulle ske. Men det er sket og jeg er simpelthen så glad for det, selvom jeg aldrig nogensinde har haft så ømme fødder som den dag, de kunne ikke gå mere, haha.
Vi valgte en god dag, der var lige tilpas, dog var der meget varmt – men det er fantastisk, savner det allerede. På vej til Venedig kørte vi på de Italienske motorveje, og har i nogensinde hørt hvor meget jeg HADER det, kan ikke lide at køre på motorveje overhovedet da jeg er bange for der skulle ske noget. Nå, vi kom til Venedige og ventede rigtig længe på at få en parkeringsplads, da vi skulle holde i kø til et, og vente på der var nogle som kørte ud derfra, det tog sin tid, men vi fik endelig en plads på 6 etage hvis jeg husker rigtigt. Det underligste var at man skulle lade nøglerne ligge i bilerne, og det var ikke ligefrem billige biler der holdt derinde, hvem tør det?! Jep, det gjorde vi og de mange andre. Vi gik over en bro, hvor man kunne se lidt af Venedig og søen, åen – hvad det nu var. Jeg elskede det, det var så fint og smukt. Udsigten, var noget for sig selv.

Vores første stop var en stor Nike butik, med alverdens gode sager i. Jeg købte ingenting, da jeg ville se om der var noget andet der skulle med hjem til Danmark. Ved floden, var der båd taxa, Gondoler, både og en taxa.. Der var endda et postbud som kørte alt posten rundt, det sgu sejt og det må virkelig være et fedt job, måske? hihi.
Vi gik ned af de mange gader, og så simpelthen så mange fjollede butikker og Venedig går rigtig meget op i masker, og det er i det fineste poselæn som kostede kassen, og i butikkerne må man ikke tage billeder, da de vil bibeholde oplevelsen til andre der kommer i byen, og maskerne var både spookey, smukke og helt fantastiske at se på. Der var mange og vil så gerne have vist jer det. På gaderne var der masser af sælgere som solgte frugt i lange baner, og forskellige ting – tror der var 7 frugt boder lige efter hinanden, og priserne var nærmest det samme, ellers kunne man spare lidt. De solgte alverdens, og ellers var der boder med tøj, smykker og hatte.   Patricks familie fortalte mig om Gondolerne inden vi tog afsted, og det lød så fantastisk dog var det meget dyrt så den oplevelse fik jeg desværre ikke med i bagagen, men det må vi gøre næste gang. Måske en romantisk tur, bare mig og ham! Vi så et par der kom sejlene i en, og der blev spillet harmonika og det var simpelthen det smukkeste øjeblik i Venedig, gik jeg kunne dele hele fornemmelsen, oplevelsen og minuttet med jer da de kom sejlene der, smilene og fik taget billeder og rigtig hyggede sig. Gondolerne er de smukkeste, nogle er over betrukket med noget guld på siderne eller inden i, og sæderne er vidst lavet af læder. Den oplevelse skal jeg bare have, næste gang. Mændene der sejlede dem var i stribet tøj, sorte bukser og andre have også en hat på, ligesom i de fraske film, perfekt.
Så blev det middags tid, og det var så svært af finde ud af hvad vi alle havde lyst til, nogle vil have rigtigt mad, andre en lækker is eller en kop kaffe eller en drinks. Jeg var sulten, og da vi endelig fandt et sted at slå os ned uden for, så var problemet bare at de ikke havde pomfritter, ja det havde jeg lyst til, så tog chancen og bestilte noget de sagde var pomfritter. Det var så ovenkartofler med ketchup, det smagte da også. Patricks mor bestilte en Aperol spritz som var rigtig populær dernede, ALLE sad og drak dem – blev selv nysgerrig, men da jeg smagte vidste jeg godt de ikke lige var noget jeg skulle have mere af. Stedet var rigtig fint, udenfor.  I en lille og meget smuk flække fandt vi en fin resturante som hed Muto San Stae. der trængte vi alle til at slappe lidt af, og hvile fødderne efter mange timer hvor vi har gået rundt og set butikkerne, gaderne og hygget. Stedet var rigtig fint, vi satte os udenfor, og igen bestilte jeg pomfritter da jeg ikke rigtigt var sulten efter middagsmaden, men har aldrig nogensinde i mit liv smagt så gode nogen pomfritter, de var perfekt.. Ja, det sgu lidt sjovt at man kan sige det om sådan noget, men det var de. Vi spiste og gik mod bilerne for nu var vi trætte.
Der var lang vej til bilerne og imens fik vi set en masse nyt, for fik vi gik en anden vej ud med GPS tror jeg, for vi kunne ikke finde tilbage, der er så mange gader, gyder og floder. Min oplevelse af Venedig var og er fantastisk, husene, den måde de lever på og kommer rundt er jo helt vildt fedt og så er jeg vild med alle snorene ud af vinduerne, hvor de hænger deres vasketøj, og alle de farver på husene der giver byen stemning, hygge og får den til at se fantastisk ud. Er glad for at jeg fik den oplevelse med mig i bagagen, og især sammen med min skønne kæreste. Hvis i har været i Italien, så ved i også at deres skilte har forskellige størrelser, former og skrifttyper, elskede at kigge på dem, for de var kreativt lavet. Venedig er den smukkeste mest charmerende by jeg har oplevet, selv i høj solskin og med gader fyldt af turister skinner den gamle charme og italienske stemning igennem, bare kig billederne de tager alle for sig selv.

Håber ikke i synes indlægget er for langt og billederne for meget. Det var bare hvad jeg oplevede og gerne vil dele ud af, det var en begevinrig oplevelse, og vil tippe jer alle sammen til at tage afsted, og få den på opleveren. Tak fordi i læste med her til, vil i læse om mere ferie stemning, en smuk solnedgang eller omkring ”bare en krop og en sejr” så klik jer videre. Hvad synes i om billederne? Kan i lide indlæggene om ferier? Hvad har i brugt sommerferien på? 

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Reply Stine / Lille My 6. august 2017 at 12:21

    Fine billeder. Venedig er fantastisk – var der selv for 10 år siden 🙂

  • Skriv kommentar