Ikke kategoriseret

PRÆDIKEN OM MIN FREMTID

4. september 2017

Jeg er snart 22 år, 22 og uden uddannelse og er stadig igang med at tage en 10 klasse på VUC i Hjørring, det er mig en gåde hvorfor jeg stadig er igang med noget folkeskole relateret, det er underligt at være så ‘gammel’ og stadig være igang med folkeskolen. Hm, tænker tit på hvad der skal ske med mig til December hvor jeg afslutter 10 klasse, og har haft en masse oppe og vende i mit hoved, og det gør mig helt kuller, at der er SÅ meget man kan vælge imellem, for det er slet ikke til, altså at vælge. Har før været startet på Sosu, og det var slet ikke mig, da praktikken vidste mig, at det hele gik efter en fast rutine og ramme, men de var næsten aldrig ude at lave noget med børnene, og synes altså det er kedeligt at være hjemme i en kedelig ensformet børnehave hele året rundt og mere til. Så jeg afsluttede det og tænkte på at tage min 9. klasse i stedet da jeg altid har været bagefter. Det var det helt rigtige at gøre, for det forbedrede mine karakter, og det var dejligt.

Jeg går på juleferie til December, og der skal jeg have søgt ind på en uddannelse ellers er det alt for sent, og så kommer jeg til at gå uden penge eller nogle form for fremtid. Jeg har haft mange tanker omkring hvilke uddannelse jeg skal starte på og har valgt at give handelskolen et skud, og se om det er noget for mig. Jeg er usikker på alt hvad jeg gør, skal og hvad der skal ske mig. Jeg vil gerne arbejde i en butik, men er også bare usikker på det fordi arbejdstiderne kan være forfærdelige, lange og indviklet og der vil være meget weekends arbejde, men det er jo ligemeget hvis man i stedet for elsker sin uddannelse og sit job til den tid. Jeg har valgt og det bliver en HG til Januar, og det vil jeg glæde mig til, selvom det bliver hårdt at starte på nyt og skal overvinde sin generthed og hilde på nye og venlige mennesker. Jeg tror det er den vej, at jeg vil gå med min uddannelse, for jeg elsker især Matas, eller sådan nogle som baby Sam, eller Ilva – det er nok ønske tænkning at arbejde sådan nogle steder til den tid.

Jeg har også fotograf i tankerne og det har jeg haft i rigtig mange år, og det er også noget jeg går rigtig meget op i, elsker at tage billeder hver evig eneste dag, og få dem til at se fine ud! Det må være mit næste træk, hvis HG ikke lige er mig. Ellers er jeg fuldstændig fortabt i hvad min fremtid kommer til at være, eller hvad jeg bliver. Er glad for min tilværelses lige nu. Går i skole, har en fantastisk kæreste og en skøn familie ved min side, og når de støtter en i mine valg, så bliver det slet ikke bedre, for der er intet værre end forældre eller familie der får en til at føle sig som det sorte får, fordi man ikke gennemføre. Jeg er stolt af dem jeg har! Har i nogle tips til uddannelse? Hvad for en uddannelse har i?

OBS OBS, Blev lige gjort opmærksom på at HG ikke hedder det, men i stedet for EUD, men jeg håber i forstår  hvad jeg mener ;-).

Relaterede indlæg

6 Kommentar

 • Reply Michelle Elbæk Jensen 4. september 2017 at 12:10

  Jeg har også en HG – da jeg var 17 år havde jeg en elevplads indenfor kontor og nu har jeg taget en kommunom oveni. Jeg er 24 år, gift og mor til 2 skønne piger. Jeg overvejer ofte at sige mit job op og læse til kemiingeniør – men 6 års hårdt slid på SU er ikke lige det fedeste ? ..

  Du skal nok finde dit kald en dag – hellere vente et år ekstra og finde det rigtige. 🙂

 • Reply Camilla Christine 4. september 2017 at 12:13

  Det er heldigvis aldrig for sent at uddanne sig, så du skal nok finde din rette hylde en dag smukke 🙂

 • Reply Nanna 4. september 2017 at 16:33

  HG findes ikke mere, få styr på fine facts. Det hedder EUD

  • blogbykathrine
   Reply blogbykathrine 5. september 2017 at 9:11

   Jeg skriver hvad jeg har lyst til, vi er i et fritland og du kan og skal ikke komme til at bestemme hvad JEG skriver på MIN blog, så må du begynde at lave din egen, basta! ;-). Når folk hører man siger HG ved de godt hvad det betyder, så jeg vælger at bruge et H og et G, i stedet for EUD, lev med det :).

 • Reply Isabella Pernille 6. september 2017 at 8:30

  Jeg har også altid været meget i tvivl om hvad jeg ville, og tog egentlig bare gymnasiet fordi det lå tæt på. Derefter startede jeg på en uddannelse som designteknolog i Herning, men fandt hurtigt ud af, at det slet ikke var noget for mig. Så tog jeg en chance og søgte ind som kontorelev, og det viste jeg heldigvis at være det helt rigtige for mig, for nu har jeg et dejligt job, som jeg er rigtig glad for 🙂

  Håber du finder den rigtige vej. Og den med fotograf synes jeg godt om, for du er altså skide god til at tage billeder!!! 😀

 • Reply Caroline 12. september 2017 at 17:14

  Jeg studerer på CBS og er rigtig glad for det. Jeg tog den slaviske vej med gymnasie, et par sabbatår hvor jeg boede i Berlin og nu tilbage i København og læse. Jeg synes, at du skal huske på, at uddannelse virkelig er en god ide ift. fremtidige jobs og lønninger og så tænke godt efter, hvad du er god til. Butik er altid en god ide og samtidig et meget bredt felt!

 • Skriv kommentar