Ikke kategoriseret

DET PERFEKTE KRYDERT MED DET UPERFEKTE

18. oktober 2017

Er billederne på Instagram opsatte, gode eller er det bare spil fra galleriet? Kan billeder snyde og hvordan dækker vi fra det uperfekte hjem, som det går hen og er perfekt og passende til vores Instagram verden hvor vi IKKE viser sider af os selv, hvor der bliver vist rod, dage med bræk ud over tøjet, eller en leverdreng man lige taber på gulvet, det er IKKE det, som vi tager billeder af, men hvorfor? Billeder kan virkelig snyde, det kan give os ideer om rummene, verden, badeværelset eller andre steder, det gør at vi skaber os et billede af hvad vi forstiller os på dem. Billederne på Instagram er opsatte, og nogen kan lide den opsatte stil, andre hader den som pesten.

Instagrams uperfekte sider
Kan man virkelig bo så rent, uden legetøj, eller fnullermænd i et hus eller en lejlighed? Det er mig en kæmpe gåde i hvert fald inden jeg selv kom på Instagram. Men jeg forstår stadig ikke hvordan folk får det til at se så snor lige ud, og uden støj der ødelægger billederne. Det er vanvittigt, at man kan tage billeder hverdag i et rent hjem, og især jer med børn og legetøj ud over hele køkkenet og stuerne.  Jeg skal virkelig løbe stærkt hvis jeg skal kunne følge med jer alle, og til tider ses det også på billederne jeg lægger ud at i baggrunden er der rod og ting der forstyrre det ”Perfekte” billede, og det irritere mig tit, for hvorfor kan det ikke bare være pænt ligesom alle andres billeder. Men orker simpelthen ikke rydde op hvergang jeg skal tage billeder til bloggen eller Instagram selvom det sikkert vil gi’ mig meget mere, i hvert fald hvis vi snakker likes, og følgere.

Hvis i kigger på de første billeder af Tino da jeg havde ham, han ligger både i rod, sidder på bordet og i baggrunden måtte julekalenderne ligge i hjørnet, fordi jeg i min 1-værelses ikke har plads til at stille dem på en hylde eller andre steder, og Patricks var der også. Tino må egentligt heller ikke sidde på bordet, for hans hår er overalt bagefter, men det gjorde han og støvsugeren må svinges flere gange om dagen – HVIS jeg skal tage det perfekte billede uden hår, støv og skæve linjer i siderne. 

I min stue og garanteret også på mit badeværelse er der ALTID:
Ude på mit badeværelse ser du aldrig mine hylder stå snor lige og pæne, det hele bliver smidt ind og så trækker jeg produkterne eller det der skal tages billeder af ind i stuen, for der kan jeg ALTID finde en god plads til det.
Der bliver hverdag smidt tøj, strømper og Findus legetøj rundt i stuen, som jeg ikke rydder op før jeg engang skal vaske tøj, eller måske samler jeg det op.. Patrick er i hvert fald glad for at smide sine strømper over det hele, og det fylder da gevaldigt, og gider ikke rydde op efter ham hver time.
MASSER af katte hår, nullermænd og der ligger også kontaktlinser bag sofaen eller på sofaen, fordi jeg ikke lige huskede at tage dem ud og gå 10 skridt ud på badeværelset, det magter man ikke når man lige har smidt sig, og man bare har fundet sig til rette.. Nullermænd er der hundrede procent en del af, for støvsuger ikke hver dag..
Cola flasker, opvask, madrester og andet godt fra havet er der på mit køkkenbord, og det står der storset hver evig eneste dag fordi VI skal vaske op i hånden, og så sidder der sgu madrester på bordet derefter. Tørre dem selvfølgelig væk, men de kan godt sidde der i en dags tid, hehe
– Vasketøjet kan stå i en måned, og samle støv.. Ej, men i en uge kan det altså godt stå derude, hvor jeg rykker rundt på stativet når jeg skal i bad, i stedet for at bruge 10 minutter på at ligge det samme, og på plads.

Så helt perfekt er det ikke, og det er pisse svært at bo pænt i en lille lejlighed med to mennesker, som  bor på under 30 kvm. Jeg prøver alt hvad jeg kan på at bo fint, og rent – men det kan man altså ikke, slet ikke som snart 22 årige, niks. MEN har også fundet ud af hvordan man skal opstille billederne på Instagram så er selv en del af dem der stiller billederne op og får dem til at se pænt ud og helt perfekte, dog er jeg ikke særlig god til det, for der er altid støj på billederne, hehe. Men når jeg skal tage billeder et sted bliver rodet bare smidt over på bordet, eller i et andet hjørne og så glemmer jeg faktisk at rydde det op af og til – derfor bliver her så hurtigt roddet igen.
Nej, jeg gider ikke dele mit beskidte tøj med jer, eller at jeg taber morgenmaden ud over hele gulvet, for hvem vil se på det?Jeg deler af og til rod på min story hvor man kan se Patrick måske taber pasta ud over hele gulvet, eller jeg har vasketøj ud over det hele, men det er ikke noget jeg vil smække et lækkert billede op ad i et fedt #Filter, for det gider DU eller jeg ikke selv at se på.. Ja, det er fedt at få likes for ens billeder, og det gør mig uendelig glad når det sker og der kommer mange. Har prøvet at smide et uperfekt billede op, og det gav da bare ingen guldkorn overhovedet, så jeg er hoppet med på bøjlen af det perfekte hjem til tider.

Jeg roder selv og laver hurtigt tornadoen inden billederne skal tages for der skal ikke virke rodet, så måske ryger det over i hjørnet eller bag døren så man ikke kan se det. Jeg finder selv stor inspiration i det stilrene, og sort/hvide hjem på Instagram, og jeg ved godt at I alle roder, det ikke noget jeg behøves se, for at vide i er menneskelige. Jeg elsker Instagram, og verden der er derinde, med alle dine smukke børne billeder, og især bolig billederne, drømmer mig tit ind i folks hjem, fordi der er så fint, og kunne godt se mig selv bo mange af de steder. som jeg til tider fantasere lidt om. For mig er Instagram en lille familie, hvor nogen kender hinanden, andre finder inspiration ved at følge med, og måske du også bare kigger med for at snage. Hvem ved? Det er mig en fornøjelse at kigge på alle de perfekte hjem, hvor rodet er gemt af vejen, og gylpet der hænger ned at tøjet, lige er blevet skiftet ud inden man ligger det ”perfekte’ ammebillede ind. Bliv endelig ved! Hvad kan du bedst lide at se? Det perfekte eller det uperfekte? 

Relaterede indlæg

3 Kommentar

 • Reply Anne-Mette Højbjerg 19. oktober 2017 at 17:19

  Well… Jeg vil gerne kunne “se” personen bag billederne i de billeder man ligger op. Et kreativt menneske går måske meget op i at billederne er lækre at se på men skal stadig udstråle den personlighed vedkommende har. En personlig instagrammer deler billeder fra hverdagen – også det rodet og ikke altid perfekte. Det kommer meget an på hvem man er som person. Jeg er selv en person der poster meget blandede billeder. Personlige hverdagsbilleder, de mere kreative og “opstillede” billeder og alt det derimellem. Jeg elsker blandingen og jeg går ikke specielt meget op i at min instagram skal have et farvetema, eller at alle billederne skal “passe sammen”. Mine billeder afspejler hvem jeg er som person, og det synes jeg er super vigtigt. 🙂

  – Anne-Mette Højbjerg – http://www.giz-blog.dk

 • Reply jillchristinablog.dk 19. oktober 2017 at 18:43

  Jeg kan godt lide der er diversitet i billeder. Dog vil jeg være ærlig, jeg orker ikke at kigge på andres rod. 🙂

 • Reply Camilla Korsgaard Schultz 19. oktober 2017 at 19:08

  Jeg har selv haft emnet oppe på bloggen for noget tid siden. Jeg synes det er ret interessant faktisk.

  Jeg kan personligt godt lide profiler, hvor jeg kan se mennesket bag ved. Men det betyder ikke, at jeg ikke kan lide opstillede billeder. For jeg elsker enkelte indeetningsbilleder. Jeg bliver inspireret af mange instagrammere der har et roligt børneværelse med varme farver. Og der er netop intet legetøj på gulvene osv. Og dét ved jeg udemærket er helt urealistisk (i hvert fald for mig), der vil altid være legetøj, der vil være forskellige farver osv. Men det inspirerer mig stadig når jeg ser disse “tomme” værelser.

  Jeg tror bare at det er vigtigt at kunne skelne mellem det perfekte og uperfekte. Netop så man ikke føler sig presset til at have et clean hjem så det altid står klar til Instagram.

 • Skriv kommentar