Ikke kategoriseret, Jul

14. DECEMBER | MIN BEDØMMELSE AF TINKAS JULEKALENDER

14. december 2017

I år er der to nye julekalender en på DR1 og en på TV2, begge handler om nisser, eventyr og magi. Jeg er 22 år, og synes stadig det er pisse hyggeligt at sidde foran fjernsynet hver aften kl 19:30 for at se den første julekalender og bagefter den anden, de er spændende, gode og så har de simpelthen tryllebundt mig, og derfor vil jeg lave dette indlæg hvor jeg fortæller lidt om de to julekalender, og hvorfor jeg så godt kan lide dem i år 2017. Håber da også i følger med i begge julekalendere, de altså for gode.

Tinkas Juleeventyr 

Vi er over halvvejs med Tinkas Julekalender, og jeg er virkelig tryllebundet. I de første par afsnit var jeg skeptisk, fordi der mangler sne, og mere julet stemingen, men det er som om de har fundet en god opskrift på en julekalender til os. TV2 har formået at lave en fantastisk og meget familievenlig julekalender, intet mindre. Den har virkelig fanget mig, dog gik der lidt tid, men den har siden da formået at trække mig helt med ind i det eventyrlige og hyggelige univers som TV2 har skabt.

Jeg vil lige give jer et lille uddrag af julekalenderen, som i burde sætte jer ned at se, nu! Julekalenderen foregår i to verdener, hvor vi parallelt følger Tinka og Lasse, som er kalenderens hovedpersoner. Nissen Tinka bor i nisse verden, men føler sig udenfor, da hun tidligt i kalenderen opdager, at hun er et halvt menneske. Nu vil Tinka finde julestjernen, der blev stjålet af menneskerne for over 100 år siden, i bestræbelsen på at bevise, at hun i sandhed er nisse i hjertet til trods for at hun er halvt menneske. Til det får hun hjælp af menneskedrengen Lasse, og de forsøger nu sammen, at genvinde nissernes magiske kræfter og få skabt fred i verden. Det er altså den klassiske fortælling om to venner, der sammen står overfor en række udfordringer og forhindringer, i kampen om at redde julen. Nu er det så spændende om de sammen kan finde julestjernen og genskabe båndet mellem mennesker og nisser.Jeg synes i den grad at de to unge skuespiller gør det godt, men nogle gange kniber det lidt med at leve sig i det. Men jeg værdsætter meget at der er nisser med i fortællingen fordi det mangler der i MANGE julekalender, og det er det vi alle sammen gerne vil se, eller nogen vil. Jeg elsker nisser, sne og magi i julekalendere og nu må det bare gerne blive hvidt og julet i kalenderen, så kan det da ikke blive mø’ bedre.

Jeg kan varmt anbefale dig at gå i gang med at se den også helt fra start på TV2 play, hvis du har det, og keder dig en aften, for den tryllefanger dig hurtigt og man glæder sig til nyt afsnit hver dag, og så er det rart at der kun spilles musik i introen, som Burhan G har lavet til kalenderen. Se den, du vil blive fanget, og du vil kunne mærke glæde og had på samme tid, for der sker mange uventet ting i den. Se med, klokken 20 på TV2 hver aften!

 

Relaterede indlæg

2 Kommentar

  • Reply Stine / Lille My 20. december 2017 at 10:58

    Vi er vilde med Tinkas juleventyr herhjemme 😀

  • Skriv kommentar